Ik leer jou om via Social Media je bedrijf te laten groeien.

Woensdag 2 oktober 2024

Ik leer jou om via Social Media je bedrijf te laten groeien.

Woensdag 2 oktober 2024

Herken jij jezelf hierin?

 • Jij zet Social Media in voor jouw onderneming, maar je haalt er nog niet uit wat er inzit
 • Je plaatst geregeld een berichtje, maar je ziet nog geen resultaat
 • Je weet dat je #hashtags moet gebruiken, maar je bereik groeit nog niet
 • Je steekt behoorlijk veel tijd en energie in social media maar het heeft je nog geen klanten opgeleverd
 • Je hebt soms het idee dat mensen helemaal niet op je zitten te wachten
 • Je bent de lol een beetje kwijt geraakt en je staat op het punt om de handdoek in de ring te gooien

Wat zou het fijn zijn als:

 • De tijd en energie die jij in Social Media steekt, ook nieuwe klanten oplevert
 • Je niet meer zomaar wat doet, maar dat je werkt vanuit een gedegen strategie
 • Als jij het algoritme snapt, zodat je bereik groeit
 • Je complimentjes krijgt van jouw volgers, omdat ze het interessant vinden om jou te volgen
 • Je weer plezier krijgt in Social Media en dat het je energie geeft in plaats van energie slurpt

Wat leer je in de cursus Social media voor ondernemers?

Social media kanalen hebben algoritmen die proberen te begrijpen waar een account over gaat en wie geïnteresseerd zou kunnen zijn in de inhoud ervan.

Wanneer ze begrijpen wat jouw account behandelt en wie jouw posts interessant zouden vinden, zullen deze platforms jouw account meer zichtbaar maken voor deze specifieke doelgroep.

Met andere woorden, je berichten zullen vaker verschijnen in de feeds van mensen die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in wat je deelt. En jou nog niet volgen. Wat een kansen liggen daar!

Dit is gunstig omdat het betekent dat jouw content meer exposure krijgt onder de mensen die potentiële klanten zijn. Het vergroot de kans dat mensen die interesse hebben in jouw producten of diensten jouw account ontdekken en mogelijk klanten worden.

Als je dit snapt – en ook nog weet hoe je dat moet doen – dan zal je bereik en exposure op bijvoorbeeld Instagram, Facebook en Linkedin enorm verhogen.

Dát leer je in de cursus!

Je leert ook hoe je een sterk en herkenbaar merk bouwt, je klantenbestand uitbreidt en dit alles efficiënt aanpakt – met handige tools – zodat het niet al je tijd in beslag neemt.

Met de nieuwste trends en best practices in social media marketing blijf je je concurrenten altijd een stapje voor. Tijdens deze training ontvang je persoonlijke ondersteuning en praktische, direct toepasbare tips en geef je je bedrijf de boost die het verdient!

Geef je op voor mijn training

Social Media voor ondernemers

Woendag 2 oktober 2024

(Geef je je op voor 9 september? Dan ontvang je ook nog handige ChatGPT-prompts voor het verbeteren van je social media strategie als cadeau!)

Welke onderwerpen komen aan bod?

 • Hoe trek je met social media klanten aan?
 • Hoe werkt het algoritme? En hoe kun je hier op inspelen om je bereik te vergroten?
 • Hoe werkt het algoritme van de stories? En hoe optimaliseer je je stories?
 • Hoe optimaliseer je je profiel om meer volgers te krijgen die in je doelgroep vallen?
 • Hoe optimaliseer je de teksten bij je berichten?
 • Wat zijn slimme # om te gebruiken?
 • Hoe maak je een goed en gedegen social media plan?
 • Op welke content zitten jouw klanten nu écht te wachten?
 • Hoe zorg je ervoor dat jouw volgers aanslaan op jouw posts?
 • Hoe maak je een social media plan en contentplanning?
 • Hoe zet tools als Facebook Business, Canva en ChatGPT in?

Praktische informatie

Dronten
Investering is € 325 exclusief btw

Prijs is inclusief soep met broodjes

Woensdag 2 oktober 2024
9.00 - 13.00 uur

met daarna een lunch

Bonus

Ontvang ook mijn gratis cursus Instagram voor beginners (t.w.v. 29,95) (kijktijd 30 minuten)

Meld je je aan voor 9 september?

Dan ontvang je ook een gratis een hand-out met handige ChatGPT-prompts voor het verbeteren van je social media strategie.

Wie ben ik?

Ik ben een social media freak! Al sinds het begin van social media (lange leve Hyves!) verzorg ik voor diverse organisaties hun social media accounts.

Wist je dat de grootste Facebookpagina voor doktersassistenten ooit door mij is gestart?

Ik zag al heel snel dat social media een geschikt middel is om écht met je doelgroep in contact te komen. Om op een laagdrempelige manier te communiceren met je klanten. En zij met jou! Dat lukt niet met de traditionele middelen zoals een advertentie in een tijdschrift, een radiospotje of een tv-commercial.

Social media is vooral succesvol als je informatie deelt waar jouw volgers écht op zitten te wachten. Wist je dat mensen vaak 7 á 12 contactmomenten met een bedrijf nodig hebben, voordat ze een aankoop doen? Weer is social media hier heel geschikt voor.

Ik heb altijd juf willen worden :-). Mensen iets willen leren. Met deze training kan ik eindelijk mijn kennis over social media in het algemeen – en Instagram en Facebook in het bijzonder – doorgeven aan ondernemers die willen groeien!

Referenties van cursisten

Peggy Scipio van Scipio Consultancy, Coaching & Training: “Alhoewel ik niet echt een ‘beginner’ was heb ik toch veel van de cursus opgestoken. Zo leer je onder andere hoe je kwalitatief je aantal volgers kunt vergroten, dat je beter vanuit een social-mediaplan kunt werken als je het gewenste effect wil bereiken en hoe je die moet maken en hoe het algoritme van Instagram feitelijk werkt. Susan legt het heel duidelijk en vriendelijk uit en komt daarbij met veel voorbeelden en laat ook zien hoe het allemaal werkt. Als je zakelijk meer op Instagram wilt doen alleen maar “leuke posts” plaatsen dan is deze cursus een absolute aanrader.”

Petra Lindeboom-Rill van Kerremans Makelaardij: “De cursus is een aanrader voor een ieder die meer wil weten over Instagram. Hoe, wanneer en waarom zijn zeker vragen die beantwoord worden in je verhaal. Geen liflafjes tussendoor, of ellenlang geneuzel. Kort, bondig en duidelijk! Hou ik van! Susan weet waar ze het over heeft. Goede voorbeelden, duidelijke uitleg, en prettige stem. De cursus is zeer interessant, en een aanrader wanneer je nog niet thuis bent in Instagram. Hiermee kan je je bedrijfspagina naar een hoger niveau tillen!”

Cisca Scipio van Dutch Roast Coaching: “De instagramtraining is erg goed, duidelijk, concreet en to the point, niet onbelangrijk voor mij. Ik ben nu aan de slag met de social media planning, alleen de # vind ik nog wel een dingetje, maar dat zal ook wel goed komen. Bijzonder handige tips, die je meegeeft.”

Astrid van Ruiten van Op Goud Geluk: “De perfecte cursus om te starten met je zakelijke Instagram account of een opfrisser voor als je het idee hebt dat je ‘maar wat aan t doen bent’ en/of je ‘het even niet meer weet’. Veelzijdig. Niet alleen over de functionaliteiten maar ook hoe je het kan toepassen en hoe het je kan helpen om je doelen te bereiken.”

Gertine Vorstelman van Estudio Luna: “Ik dacht dat ik best al wat wist van Instagram, maar echt niet dus! De cursus van Susan is heel informatief en leerzaam. Ik was me ook niet bewust van het nut en het doel van een social media plan en het maken van een contentplanning. De spreekstijl en manier van informatie geven is erg plezierig. Ik vind het ook leuk dat Susan veel voorbeelden geeft van mensen of sites die ik nu zelf ook kan gaan volgen voor het goede voorbeeld. Daarnaast vind ik het fijn dat ze heel eerlijk overkomt en ook gewoon aangeeft hoe ze zelf soms ergens mee worstelt.”

Susan van Berkum VA: “De training Social media van Susan van Schooten is een aanrader en een heldere blik op hoe je online jezelf goed neerzet op social media! Susan is heel deskundig en weet precies de juiste tools te gebruiken en de do’s and don’ts te benoemen! Susan is met haar vrolijke lach en duidelijke uitleg een topper in haar vak! Tevens is het met alle ondernemers een leuke gezellige ochtend!”

Tinie Honders, 10voorSupport: “Deze training is heel leerzaam, alles wordt duidelijk uitgelegd, er is veel ruimte voor vragen. Een echte aanrader als je meer wilt weten over social media!”

Bianca van Rheenen, Haarsucces: “Social media is in het begin spannend maar ook leuk. Veel proberen, er handig in worden en gewoon doen! Maar na een tijdje wilde ik mijn social media professionaliseren. De training van Susan is super leuk! Samen met andere ondernemers de diepte in om nog meer uit Social Media te halen. Susan weet heel veel en neemt je op een goede manier mee in de wereld van sociale media. Tips, weetjes… en nog veel meer. Wil je meer verdieping? Doe dan deze training.”

Doordat het hier om een live training gaat, is het mogelijk om direct je vragen te stellen. Lukt iets niet of snap je iets niet? Vraag het meteen! Bovendien maak ik de training heel persoonlijk door direct met concrete voorbeelden te komen voor jouw bedrijf. En weet wat ook zo leuk is? De interactie in de groep is steeds zo goed. Er wordt goed met elkaar meegedacht, er worden tips onderling uitgewisseld en soms ontstaat er zelfs een samenwerking nav mijn training.