Wie is Susan van Schooten?

Als klein kind wist ik al wat ik later wilde worden….werken bij een goed doel en gratis eten en speelgoed uitdelen in Afrika. Toen ik ouder werd, leerde ik dat je een land niet helpt door gratis spullen uit te delen, maar dat je ervoor moet zorgen dat er lokaal een economie op gang komt, om zelfredzaamheid te stimuleren. Maar mijn drive was er nog steeds en dus ging ik na mijn studie werken bij SOS-Kinderdorpen in Amsterdam. Ik coördineerde het vrijwilligersnetwerk en zorgde ervoor dat onze vrijwilligers zoveel mogelijk geld inzamelden voor onze projecten wereldwijd. Ik heb een interactieve website opgezet waarmee vrijwilligers uit heel Nederland met elkaar konden samenwerken en organiseerde bijeenkomsten, trainingen, netwerkdagen en brainstormsessies. Ook ondersteunde ik scholen bij hun acties voor onze organisatie. Een fantastische tijd… eigenlijk jammer dat je je carrière start bij de mooiste organisatie van Nederland, want het kon nooit meer overtroffen worden. SOS-Kinderdorpen blijft altijd in mijn hart zitten!

Verhuizen naar Nijmegen

Vanwege de liefde verhuisd naar Nijmegen en ik ging aan de slag bij De ZorgIntermediair, later gefuseerd met Waarneembemiddeling.nl en weer later met BKV. Ik kwam in de eerstelijnszorg terecht en werkte – samen met developers – aan een online platform voor de huisartsenzorg. Continu doorontwikkelen en nieuwe tools implementeren, ik heb er veel van geleerd. Ik verzorgde alle communicatie-activiteiten, met name online. E-mailfunnels instellen was een groot deel van mijn werk. Leuk weetje….. de grootste facebookpagina voor doktersassistenten is ooit door mij gestart. In Nijmegen ben ik getrouwd en daar zijn mijn twee zoons geboren.

Weer verhuizen

En wat gebeurt er als je een gezin hebt? Je krijgt heimwee naar je roots. In 2016 is ons gezin verhuisd naar de mooiste provincie van Nederland. Flevoland met haar stranden, natuurparken en vooral veel rust en ruimte! We bouwden ons droomhuis in Dronten en ik ging aan de slag bij Márion Reizen. Ik implementeerde daar een nieuwe versie van de website met een backofficesysteem, ontwikkelde flyers en brochures, zorgde voor verschillende e-nieuwsbrieven en voorzag de website van nieuwsartikelen, blogs en foto’s.

Een nieuw begin

En toen de jongste bijna naar school ging, was het moment aangebroken om voor mijzelf te starten. Ik heb daar een blog over geschreven. Los van alle voordelen voor mijzelf (zoals je eigen tijden indelen en je eigen opdrachten uitkiezen) ben ik dankbaar voor alles wat ik geleerd heb. Iedere opdrachtgever leert mij iets en ik heb al zoveel spiegels voor gekregen. Bijvoorbeeld bij Samen Sterk Zorg waar ik werk met meer dan 50 zorgverleners. Hun kijk op de zorg, op kinderen, op opvoeding, hun kijk op de wereld… ik heb er zoveel uit gehaald waar ik dagelijks profijt van heb! Ander voorbeeld; Kidsproof Flevoland. Dankzij deze opdrachtgever mocht ik werken aan de promotie van mijn eigen provincie. Of Marianne Bleumink, dankzij haar heb ik zoveel geleerd over de werking van het menselijk lichaam. Mijn lichaam! Hoe ik mijzelf gezond en fit houd en hoe ik mentaal en lichamelijk in balans blijf.

Frutsel

En soms is het tijd om even te freewheelen! Zo ben ik met heel veel plezier Frutsel gestart. Een online platform waar moeders inspiratie vinden op het gebied van knutselen, koken en bakken, uitjes en vakanties en interieur. In dit soort projecten kan ik volledig mijn creativiteit kwijt. Dat is heerlijk!

Van uitvoering naar advies

De laatste tijd verleg ik mijn werkzaamheden van uitvoering naar advies en training. Voorheen konden ondernemers al hun marketing en communicatie activiteiten aan mij overdragen. Ze huurden me in voor een x aantal uur per maand. Nu verleg ik mijn focus op advieswerkzaamheden. Dan kan ik namelijk veel meer ondernemers helpen! Samen maken we een supergaaf marketingplan waarmee je vervolgens zelf aan de slag gaat. Wil je toch wat uitbesteden? Dat kan! Aan mij of één van mijn zakenvrienden.

Trainingen

En ik vind het leuk om mensen iets te leren! Daarom geef ik ook trainingen. Eerst deed ik dat online via filmpjes, maar ik miste het contact en de interactie. Nu geef ik live trainingen. Wat is het heerlijk om voor de groep te staan en mijn kennis te delen!

Koffie ochtenden voor vrouwelijke ondernemers

Sinds 2022 organiseer ik iedere eerste vrijdag van de maand een koffie ochtend voor vrouwelijke ondernemers uit de regio Dronten, Lelystad, Kampen, Elburg, Nunspeet, Harderwijk, Noordoostpolder en alles wat daar tussen ligt. De ideale gelegenheid om andere vrouwelijke ondernemers te ontmoeten, met elkaar te sparren, je netwerk uit te breiden en je kennis over marketing te vergroten.

Wil je weten of wij een match zijn?

Plan gratis en vrijblijvend een matchgesprek in. Tot dan!

Wie ben ik?
 • Vrolijk
 • Betrokken
 • Positief
 • Analytisch
 • Nauwkeurig
 • Systematisch
 • Weloverwogen

En wat je verder over mij moet weten……

 • Getrouwd met Andrew Tomasouw
 • Moeder van Ayden en Benjamin
 • Woonachtig in Dronten
 • Initiatiefnemer Koffie ochtenden voor vrouwelijke ondernemers regio Dronten