Van ‘ik doe maar wat’ naar strategische marketing

Van ‘ik doe maar wat’ naar strategische marketing

 • Heb jij geen kaas gegeten van (online) marketing?
 • Komt daardoor jouw bedrijf niet goed van de grond?
 • En heb je daardoor nog niet voldoende klanten?
 • Denk jij soms ‘ik doe maar wat?’
 • En werk jij niet vanuit een marketingstrategie?
 • Ben jij op dit moment in een fase van je bedrijf dat je meer met marketing wil doen?
 • Maar weet je niet waar je moet beginnen?
 • Of….. heb jij medewerkers in loondienst die marketing en social media in hun takenpakket hebben maar daar geen werkervaring in hebben?

Ik gun iedereen een fantastische marketingcampagne, maar dan wel eentje:

 • die afgestemd is op jouw specifieke doelen en doelgroep
 • die strategisch is uitgedacht
 • met een consistente boodschap op alle marketingkanalen
 • met een duidelijke focus en richting
 • met meetbare doelen om het succes te meten
 • die aansluit bij de waarden en visie van jouw bedrijf
 • met gerichte inzet van sociale media en online marketingtools

Met meer dan 20 jaar werkervaring in marketing en communicatie, goede mensenkennis en een positieve houding help ik jouw bedrijf groeien. Ik ben altijd vrolijk gehumeurd, niet in de stress te krijgen en een social media freak!

Laten we samen jouw marketingplan maken!

We starten met de basis; namelijk het definiëren van jouw doelen en doelgroep. Pas als je je doelen en doelgroep helder hebt, gaan we door naar de volgende stap.

Welk probleem heeft jouw doelgroep en hoe ga jij zijn of haar probleem oplossen? Waar heeft jouw ideale klant behoefte aan? Waar zit hij of zij nu écht op te wachten?

Als jij jouw potentiële klanten op het juiste moment met de juiste informatie bereikt, dan ga je namelijk groeien! En dan ga je van ‘verkopen’ naar ‘helpen’.

Natuurlijk kijken we ook nog naar je gratis (ja gratis, dat lees je goed) en betaalde aanbod en naar de communicatiemiddelen zoals social media, blogs of advertenties die je kunt inzetten om je doelen te bereiken.

Ik vind het heerlijk om interactief bezig te zijn. Geef me een groot vel en stiften en we tekenen je marketing helemaal uit! Ik stel kritische vragen, jij gaat keuzes maken. Samen maken we een marketingplan waarmee jij de komende maanden zelf aan de slag gaat. Let’s gooo!

Waar je mij voor vraagt:

Marketingplan maken

De kracht van een marketingplan! De basis van jouw bedrijf. Waar de meeste ondernemers beginnen met het dak, start ik met de fundering. Klinkt logisch toch? Samen maken we een gaaf marketingplan voor jouw product of dienst. Je mag het ook een actieplan noemen. We starten met het definiëren van jouw doelen, aanbod en doelgroep. We duiken hier echt de diepte in door de klantreis helemaal uit te tekenen. Welk probleem heeft jouw doelgroep en hoe ga jij zijn of haar probleem oplossen? Waar heeft jouw ideale klant behoefte aan? Waar zit hij of zij nu écht op te wachten? Past jouw aanbod daarbij? Pas als dit uitgediept is, gaan we door naar de volgende stap. We kijken welke communicatiemiddelen jij gaat inzetten (en hoe?) om jouw doelgroep te bereiken en jouw doelen te behalen. Tot slot maken we een planning. Een hele interactieve sessie van ongeveer 4 uurtjes waarbij we jouw marketing helemaal uittekenen. Aan het einde van de ochtend is jouw marketingplan klaar en daarmee ga je zelf aan de slag.

€ 445,-

Exclusief btw

Marketing opzetten

Heb jij een goedlopend bedrijf maar nog vrij weinig aan marketing gedaan? Sta jij op dit moment in een fase van je bedrijf dat je meer met marketing wil doen? Bijvoorbeeld door een verandering van product, een nieuwe markt, nieuwe doelgroep of meer betrokkenheid van je doelgroep? Wil je hiermee starten maar weet je niet waar je moet beginnen? Ik ga voor jou een paar maanden aan de slag en ik regel het! Ik start met het opstellen van een marketingplan met contentkalender. En daarna regel ik bijvoorbeeld een goede website met mooie teksten, foto- en filmmateriaal, content voor de website en social media, e-mailnieuwsbrieven, e-funnels, blogs, foldermateriaal en alles wat je verder graag zou willen. Ik maak hiervoor gebruik van mijn netwerk websitebouwers, tekstschrijvers, fotograaf, videograaf, SEO-specialist, VA’s enzovoort. Als alles is opgezet, kun je het zelf overpakken of we dragen mijn taken over aan een VA.

€ 395,- per dagdeel

Exclusief btw

Jouw medewerker trainen

Heb jij  een collega in loondienst die – naast alle andere taken – ook marketing en social media op zijn of haar bordje heeft liggen? Maar daar geen werkervaring in heeft? Ik ondersteun veelal officemanagers of binnendienstmedewerkers die marketingtaken willen oppakken maar niet precies weten hoe dat moet. Samen maken we een marketingplan met contentplanning en ik ondersteun ze bij de uitvoering hiervan. Ik geef niet alleen advies, maar leer ze een hoop vaardigheden. Ik ben vooral praktisch ingesteld. Hoe richt je een Mailblue account in? Hoe plan je een social media post in? Hoe maak je een mooie banner? Hoe pas je de teksten op je website aan? Hoe maak je een brochure? Met als doel om ervoor te zorgen dat zij het straks moeiteloos zelf kunnen.

€ 395,- per dagdeel

Exclusief btw

Ik werk sinds kort bij PlanVisie en marketing en social media zitten in mijn takenpakket. Fijn dat Susan mij hierbij helpt! Samen hebben we een marketingplan gemaakt en de klantreis helemaal uitgetekend. Ook hebben we een social media plan en een content planning gemaakt. Susan helpt bij het schrijven van eerste blogs en posts, leert mij hoe ik deze op de website plaats en inplan op onze accounts. Ze heeft een tekstschrijver gevonden die ons helpt met de websiteteksten. En we hebben e-mails opgesteld om onze klanten op de hoogte te houden van nieuwe bedrijfsunits en vorderingen over de bouw van de projecten. Dankjewel voor de fijne begeleiding Susan! Anita van Asselt, PlanVisie

Wij hebben een switch gemaakt in doelgroep en daarvoor hebben we Susan gevraagd om dit goed in de markt te zetten. Susan heeft gezorgd voor een upgrade van ons logo, een nieuwe website, professioneel foto- en filmmateriaal, ze heeft social media opgezet en gezorgd voor een betere vindbaarheid in Google. Kees Raymann, Raymann Interieurbouw

Wie ben ik?

Ik ben Susan van Schooten en heb al meer dan 20 jaar werkervaring in marketing en communicatie bij verschillende bedrijven. Zowel in loondienst als zzp’er! Denk aan e-mailmarketing, social media, websites, online adverteren, influence-marketing, bloggen, vloggen, beurzen, congressen en ga zo nog maar even door.

Ik help ondernemers, bedrijven en organisaties met hun marketingcampagnes en projecten. Daarnaast geef ik ook online en live trainingen. Verder organiseer ik Coffee & Marketing Meet ups voor vrouwelijke professionals.

Ik ben analytisch ingesteld, systematisch en nauwkeurig. Ik heb goede mensenkennis en met mijn positieve houding help ik jouw bedrijf groeien. Ik ben altijd vrolijk gehumeurd, niet in de stress te krijgen en een social media lover!

Hoe help ik jou?

Marketingplan opstellen Light

€ 395,-

 • Jij en ik gaan een ochtend blokken en samen keihard aan de slag om een marketingplan op te stellen. Een interactieve sessie waarin we gaan tekenen en ik ga kritische vragen stellen en jij gaat keuzes maken. Aan het einde van de ochtend heb jij een marketingplan waarmee je de komende maanden mee aan de slag gaat. Wat houdt dat marketingplan dan in:
 • Doelen opstellen
 • Doelgroep definiëren
 • Klantreis in kaart brengen
 • Aanbod bepalen
 • Communicatiemiddelen inzetten
 • Planning opstellen
 • Uitleg en samen starten Let's goooo!
Plan een matchgesprek
Marketingplan opstellen Plus

€ 550,-

 • Alles uit Light
 • En na 6 weken komen we weer bij elkaar om de uitgevoerde stappen te evalueren en te optimaliseren.
 • Bonus: 10% korting op één van mijn cursussen
Plan een matchgesprek
6 maanden groei

€ 1995,-

 • Alles uit Light
 • En we komen 6x een ochtend samen om te evalueren en te optimaliseren. En daarbij kan ik een groot deel van het uitvoerende werk van je overnemen! Denk aan bijvoorbeeld het schrijven van blogs of het instellen van e-mailfunnels of wijzigingen doorvoeren op je website.
 • Bonus: 15% korting op één van mijn cursussen
Plan een matchgesprek

Susan heeft mij geholpen bij het maken van een marketing plan. Ik vond het heel fijn om met haar samen te werken. Zij heeft mij geholpen om mijn doelgroep scherper te krijgen en vanuit daar hebben we mooie ideeën kunnen maken voor hoe ik mijn ideale klant kan bereiken. Binnen 4 uur weet zij een heel breed palet van de marketingmogelijkheden door te nemen en uitleg erover te geven. Ter afronding hebben wij de stappen verdeelt in fasen, zodat ik zelf verder aan de slag kan. Susan heeft een passie voor het vak en straalt dit ook uit. Ze zorgt voor een fijne setting waardoor het gemakkelijk is om te brainstormen en tot nieuwe ideeën te komen. Ze heeft goede kennis over hoe je een gedegen plan maakt en kan alle verschillende facetten die aanbod komen op een fijne manier uitleggen. Wilma Luesken, De Zwolse Coach

Samen met Susan van Schooten heb ik een marketingplan gemaakt voor mijn bedrijf. Ik ben nog niet zo lang werkzaam als zzp’er en een van de dingen die ik moeilijk vind is het bepalen van de doelgroep. Dat hebben we in een ochtend uitgewerkt. Het fijne was dat ik gaandeweg het proces steeds enthousiaster werd en meer ideeën kreeg. Susan reikte tools aan zodat ik nu zelf aan de slag kan gaan. Susan haar enthousiasme, vakkundigheid en vrolijkheid waren hier zeer behulpzaam bij. Bedankt Susan en tot een volgende keer! Mirjam Koetse, Rebalancer

Wat geef ik jou?

 • Jij weet straks precies wie jou doelgroep is en stemt alle teksten en andere communicatie-uitingen op hem of haar af.
 • Jij weet straks precies welk probleem jouw potentiële klant heeft en hoe jij hem of haar hierbij kunt helpen.
 • Jij gaat straks niet meer verkopen en leuren maar jij komt op precies het juiste moment met de juiste content waardoor het niet als reclame voelt.
 • Je stopt met ‘zomaar wat doen’ en gaat werken vanuit een gedegen marketingstrategie.
 • Jij gaat marketing weer leuk vinden! En een dansje doen wanneer er een nieuwe klant binnenkomt via de e-mailfunnel die jij zelf hebt ingesteld.
 • En jouw klanten komen ook weer terug, want je gaat van jouw klanten trouwe klanten maken.
 • Bloggen, vloggen, social media, bezoekers naar je website trekken… dat doe jij straks allemaal moeiteloos. Echt waar!

Mijn netwerk met zakenvrienden

Ik vind het belangrijk om samen te werken met andere ondernemers uit mijn regio. Inmiddels heb ik een uitgebreid netwerk met ‘zakenvrienden’ die ik regelmatig inzet bij mijn klanten. Door niet alles zelf te doen, kan ik meer ondernemers met hun marketing helpen. Tegelijkertijd help ik deze ondernemers aan extra naamsbekendheid en omzet. Bovendien komt het de kwaliteit ten goede als je bepaalde taken bij specialisten neerlegt. Een win-win-win situatie dus! Mijn netwerk met zakenvrienden bestaat uit vormgevers, websitebouwers, tekstschrijvers, fotografen, virtual assistents (VA’s) met verschillende specialiteiten, een social ads specialist, een SEO-expert en een videograaf.

Ik leer jou alles over:

Social Media
E-mailfunnels
Online adverteren
Klantreizen
Bloggen
Website
Influence marketing
Affiliate marketing
Podcasts
Nieuwsbrieven
Pinterest
Film

Susan nam ons in haar marketingsessie van 4 uur mee in het beschrijven van onze doelgroep, het doel (wat willen we met social media bereiken), met welke strategie, welke middelen zetten we in en welke reis maken onze klanten. En op welk moment van die klantreis willen wij wat betekenen of onze klanten bereiken! Ze wist ons op een verfrissende manier te inspireren om met bovenstaande punten direct een plan te schrijven en de eerste teksten op papier te zetten! Aan het eind van de sessie hadden we een uitvoerbaar plan en konden we gelijk praktisch aan de slag (en verder) gaan…
Susan is professioneel, verfrissend, vriendelijk, komt afspraken na, geeft heldere uitleg, laat voorbeelden zien en helpt je over een drempel(vrees) heen. Kortom, een marketingtopper met veel passie voor haar vak! Adriëtte Topper, Diëtistenpraktijk TopCare

Doordat ik al eerder een training bij Susan van Schooten had gevolgd, was ik al enthousiast over haar en voelde ik me op mijn gemak en wist ik dat ik bij haar werkwijze goed zat. Ik heb een 1 op 1 sessie Marketingplan opstellen bij Susan gevolgd. Een heldere duidelijke uitleg met hele goede basis kenmerken waar je aan moet denken. We hebben samen een strak Marketingplan opgezet (ik mocht ook zeker mijn inbreng hierin geven) ben heel tevreden over deze werkwijze. De vrolijke energie van Susan die matched met mijn energie, en hebben we samen ook nog een leuke naam die we delen. Je voelt je bij haar meteen op je gemak! Bedankt voor deze succesvolle 1 op 1 sessie. Susan van Berkum, VA

Plan een gratis en vrijblijvend matchgesprek in

Ik wil je graag leren kennen! Ik wil weten:

 • Hoe het met jouw bedrijf gaat;
 • Waar je tegen aanloopt;
 • Wat je lastig vindt;
 • Wat je al hebt geprobeerd;
 • Hoe jij de toekomst voor je ziet.

Pas dan kan ik inschatten of ik je kan helpen. En waarmee precies…

Ik vind het belangrijk dat er een goede klik tussen ons is, dat we van elkaar mogen leren en dat je vertrouwen hebt om mij een klein stukje met jou mee te laten lopen.

Het matchgesprek is altijd gratis en vrijblijvend en duurt ongeveer een half uur tot een uur. Dat kan live of telefonisch. Via de button kom je in mijn online agenda en plan je zelf een tijdstip in. Tot snel!

Deze organisaties heb ik al geholpen: