Als Razende Reporter op pad

Als Razende Reporter op pad 1024 1024 Susan van Schooten Communicatie

“Wil jij dan voor ons een Razende Reporter zijn?” Half september 2019 ontving ik een telefoontje van mijn oud-collega Marieke de Wildt. Zij werkt inmiddels bij Quadraam en vroeg of ik interesse had in een klus als Razende Reporter. “Echt iets voor jou” zei ze… Ik zei: “Ik wil het hartstikke graag doen, maar ik heb geen idee wat het is.”

Op pad

Een paar weken later ging ik op pad als Razende Reporter. Enerzijds super goed voorbereid omdat ik best wel een beetje zenuwachtig was voor deze klus. Anderzijds had ik geen idee wat ik kon verwachten en stapte ik blanco in de auto richting Arnhem.

Als Razende Reporter leg ik evenementen of bijeenkomsten vast in beeld en tekst…. dat is de snelle omschrijving. Maar wat doé ik dan?

Week van de mobiliteit

Quadraam heeft maar liefst 14 middelbare scholen in Arnhem en omgeving onder haar hoede. Een centraal bureau waar vanuit bijvoorbeeld HRM en Communicatie wordt geregeld. Eens per jaar organiseert Quadraam de Week van de Mobiliteit. Tijdens deze week mogen alle medewerkers een dagje meelopen met een collega om eens te ervaren hoe dat is. Zo sprak ik een management-assistente die werkzaam is op een middelbare school en daar verantwoordelijk is voor communicatie-activiteiten, zoals het versturen van de nieuwsbrief en het onderhouden van de website. Zij liep een dagje mee met een communicatie-adviseur op het hoofdkantoor om van elkaar te leren en elkaar beter te leren kennen. Ook waren er leerkrachten die interesse hadden in ander soort onderwijs of in een leidinggevende functie en zo eens een dagje in de keuken van een ander konden kijken.

Foto, film en interview

Ik ben deze week van school naar school gehopt en heb de medewerkers van Quadraam op de film gezet, foto’s gemaakt en interviews gehouden. Eenmaal thuis heb ik alle filmpjes ge-edit en een tekst geschreven voor de website en de interne nieuwsbrief. Ook heb ik een tiental quotes verzameld over het Werken bij Quadraam en over de Week van de Mobiliteit. Deze quotes worden voor allerlei doeleinden weer gebruikt. De filmpjes zijn op social media gedeeld. Filmpjes scoren nu eenmaal veel hoger dan een tekst met foto. Soms wel 1200% beter! Volgend jaar is er weer een Week van de Mobiliteit en dan heeft Quadraam voldoende materiaal op de plank liggen om deze week onder al haar medewerkers te promoten. Een linkje naar de tekst die ik geschreven heb, vind je hier. De filmpjes vind je op mij YouTubekanaal.

Raad van Kinderen

De week erna mocht ik alweer voor Quadraam op pad! Veel organisaties hebben een Raad van Kinderen. Zij denken mee met strategische vraagstukken. Kinderen worden immers niet ‘gehinderd’ door ervaring en opgedane kennis, maar denken nog heel vrij en onbevangen. Ik mocht kinderen interviewen en filmen. Eigenlijk was dat makkelijker dan volwassenen. Kinderen zijn het gewend, ze vloggen er thuis al heel wat af en zijn staan al vaak voor de camera.

Nieuwsgierig?

Kijk eens op mijn YouTube kanaal voor de filmpjes die ik heb gemaakt voor Quadraam. Heb jij binnenkort ook een evenement op het werk en wil je daarvan ook een leuk filmpje? En ook quotes en tekst? Lees hier meer over of neem contact met mij op.